Originálne vianočné dekorácie

Blíži sa obdobie Vianoc a s ním prichádzajú aj tradície vyzdobovania domov. Ak vám však už prestalo stačiť každoročné postavenie a zdobenie vianočného stromčeka, možno je čas vyskúšať niečo nové a originálne. Ikebany, svietniky a vázy môžu byť nádhernou alternatívou, ktorá prinesie do vášho domova jedinečný vianočný duch.

Ikebany: Umenie Aranžovania

Ikebana je japonské umenie aranžovania kvetov, ktoré zdôrazňuje harmóniu, rovnováhu a jednoduchosť. Vytvorenie vianočnej ikebany môže byť zábavným a relaxačným procesom. Začať môžete výberom vhodných konárikov, ozdôb a kvetov, ktoré odrážajú vianočnú atmosféru. V ikebanách sa často využívajú aj iné prírodné materiály, ako sú šišky, gaštany, alebo borovicové vetvičky. 

Pre tých, ktorí preferujú tradičné farby, môžete zvoliť červenú, zelenú a biele kvety, či ozdoby. Umiestnite ikebanu na stredobod vášho stola alebo na výrazné miesto v obývačke a sledujte, ako sa váš dom zmení na vianočný raj.

ee3b46da28a8437b10e2a9d91edc54cc

Foto zdroj: https://bitly.ws/327IT

 

Svietniky: Jas sviatočnej  nálady

Svietniky majú nezameniteľnú schopnosť vytvárať intímnu a pohodlnú atmosféru. Vianočné svietniky môžete vytvoriť z rôznych materiálov - od skla a kovu po drevo a keramiku. Inspirujte sa vianočnými motívmi, ako sú snehové vločky, hviezdy alebo zvončeky, a vyberte si farby, ktoré spájajú tú pravú vianočnú náladu.

Vhodnými sviečkami môžu byť vianočné vône, ktoré vytvoria príjemnú atmosféru vo vašom dome. Ak chcete svietniky umiestniť do stredu stola, môžete ich umiestniť na vianočný obrus a doplniť ich ozdobami, ako sú malé guľôčky, šišky alebo polienka.

32fc010ac8dd80f2093eb589807272c6

Foto zdroj: https://bitly.ws/327Ip

 

Vázy nie sú len na kvety

S trochou kreativity môžu slúžiť ako výborná náhrada za tradičný vianočný stromček. Naplňte ich rôznymi vianočnými ozdobami, sušeným ovocím, konárikmi a farebnými guličkami. Vázy môžete umiestniť na policu, stôl alebo dokonca na podlahu.

Kombinujte rôzne veľkosti a tvary váz, aby ste vytvorili vizuálnu rozmanitosť. K ozdobám vložte aj niekoľko vianočných sviečok alebo drobných svietidiel, aby váza žiarila v teple vianočného svetla.

4a793a058fad322bf231b63386330322

Foto zdroj: https://bitly.ws/327GY

 

Vytvorte si vlastný vianočný príbeh

Nebojte sa experimentovať a prispôsobte každý dekoračný prvok vášmu vlastnému vkusu. Každá ikebana, svietnik a váza môže byť jedinečným umeleckým dielom, ktoré prinesie do vášho domova vianočnú mágiu. Takto vytvorená výzdoba nielenže oživí váš priestor, ale aj pridá osobný dotyk do každého kúta vášho domova. Preto nech sa stane tento rok vaša výzdoba výrazom vašej vlastnej vianočnej krásy a radosti.

Ilustračné hlavné  foto by Pinterest: https://bitly.ws/327Gz