Plesová sezóna je za dverami

Plesová sezóna: Aké materiály sú ideálne pre plesové šaty?

 

Plesová sezóna je tu a je čas začať premýšľať o svojom plesovom outfite. Pri výbere plesových šiat je jedným z najdôležitejších faktorov správny výber materiálu. Správny materiál môže totiž ovplyvniť nielen vzhľad šiat, ale aj pohodlie a pohyb na tanečnom parkete.  Pozrieme sa na niekoľko populárnych materiálov a ich výhody.

 

  1. Šifón:

Šifón je ľahký a vzdušný materiál, ktorý je ideálny pre plesové šaty. Jeho jemná a pružná textúra dodáva šatám elegantný a romantický vzhľad. Šifónové šaty sú často zdobené krajkou, flitrami alebo iným detailom, čo im dodáva ešte viac šarmu. Okrem toho je šifón pohodlný na nosenie a umožňuje voľný pohyb, čo je dôležité pri tanci.

 

  1. Satén:

Satén je luxusný materiál, ktorý je veľmi populárny. Jeho hladký povrch a jemný lesk dodáva šatám sofistikovaný a elegantný vzhľad. Tento materiál je tkaný typ látky, ktorý sa výrazne leskne na jednej strane a na druhej je úplne matný. Satény sú rôzne: hladký, krešovaný, elastický a tuhý.  Tuhé sú výborné na bohaté, stojaté sukne, veľmi dobre držia tvar. Všetky satény sú samozrejme veľmi pohodlné na nosenie a prispôsobujú sa telu, čo zaručuje pohodlie počas celej noci.

Náš typ je skvelá kombinácia saténu a krajky .

 

  1. Čipka:

Čipka/krajka je klasický materiál, ktorý je vždy trendy. Pôsobí romanticky, žensky a dodáva šatám šarm a eleganciu. Čipka môže byť použitá ako hlavný materiál šiat alebo ako zdobenie na rôznych častiach. Je tiež veľmi pružná a pohodlná. Krajka tylová alebo s bordúrou či flitrami je ideálna na plesové šaty dodáva im mladistvý a svieži vzhľad.

 

 

  1. Tyl:

Tyl je ľahký a priehľadný materiál, ktorý je často používaný na vrchné vrstvy plesových šiat. Využíva sa na rukávy, obohatenie sukní alebo ako vsadka do výstrihu. Tyl je tiež veľmi pohodlný na nosenie a umožňuje voľný pohyb. V ponuke nájdete viacero typov tylov, z ktorých najpoužívanejší je elastický tyl a tyl svadobný.

 

  1. Zamat

Jeden z najluxusnejšie pôsobiacich  materiálov ktorý sa vyznačuje svojou jemnosťou a noblesou, ktorý vám zaručí , že vaša róba sa na plese stane neprehliadnuteľnou.

Pokiaľ chcete staviť na klasiku, odporúčame bavlnený zamat. Je pevnejší, drží krásne formu a urobí z Vás kráľovnú.

 

Elastický zamat je moderný materiál, vhodný skôr na jednoduché spoločenské šaty.

Pôsobí mladistvo a vyzdvihuje krásu ženských kriviek.

 

 

Záver:

Pri výbere plesových šiat je dôležité zvážiť nielen ich dizajn a strih, ale aj použitý materiál. Správny materiál z Vás urobí KRÁĽOVNÚ PARKETU.